МАЙСТОРСКИ КЛАС: Обработка на изображенията

Обработка на изображенията на нашите майсторски клас.

КОЛ-ВО ТЕМИ ЗАНЯТИЯ: ДНИ ОБУЧЕНИЯ: ЧАСОВЕ ОБУЧЕНИЯ:

12 теми
ТЕОРИЯ И ПРАКТИКА

5 ДНИ

20 ЧАСА
4 АК. ЧАСА ЕДНО ЗАНЯТИЕ

 

180 лв. за курс  

 

ТЕМА №1
Обработка на изображенията. Видове графики, цветово пространство, възможности на програмата. Начален разбор на инструментария на програмата, какво представляват четките, настройките и прилагането им в едни или други ситуации.

ТЕМА №2
Обработка на изображенията: правилна корекция на изображението според експозиция, цвят. Други видове корекция.

ТЕМА №3
Обработка на изображенията: Инструменти за подчертаване. Изучаване на разнообразни типове подчертаване на обекта, различия между този или онзи начин и предимствата на едните пред другите в една или друга ситуация. На място – практически примери какво може да бъде направено с подчертаната област.

ТЕМА №4
Обработка на изображенията: Инструменти за ретуш. Теоретично и практично обяснение кои от тях трябва да се използват за обработване на портрет и пейзаж, например. Защо е недопустимо при обработване на портрет да се прилагат някои от инструментите. Възстановяване на стари снимки.

ТЕМА №5
Обработка на изображения: Слоеве. Какво е това според обичайното разбиране, как да ги използваме за колажи, какво трябва да имаме предвид за правдоподобността на крайния резултат. Коригиращи слоеве, слоеве-маски и т.н. Начини за «дорисуване» на недостигащите части на изображението.

  

ТЕМА №6
Обработка на изображенията: Работа с текста, каналите и векторната графика във фотошопа.

ТЕМА №7
Обработка на изображенията: Начини за промяна на снимките към черно-бели изображения, тониране, оцветяване на черно-бели снимки.

ТЕМА №8
Обработка на изображения: Филтри. Разбирането на филтрите, какви биват те и как да ги прилагаме правилно.

ТЕМА №9
Обработка на изображения: Работа с динамичен диапазон от изображения. Технологията D&B и правилното ѝ прилагане, а също така и начини и удобства при използване на всеки метод.

ТЕМА №10
Обработка на изображения: Ретуш на лице в подробности. Техника на честотното разлагане, плюсове и минуси. Особености при използването.

ТЕМА №11
Обработка на изображения: Създаване на колаж от нулата. Много обемна тема, в която ще разгледаме детайлите, от които зависи правдоподобността на резултата.

ТЕМА №12

Практическо съвместно създаване на няколко колажа по различен начин, с подробен анализ защо правим именно така, а те иначе.

We use cookies themselves to improve the browsing experience on the Web. If you continue to browse we consider that you accept the use.